اسهل طريقة لعمل البطاطس المقرمشة مثل المطاعم - سر قرمشة بطاطس المطاعم بطريقه سهله

بسم الله الرحمن الرحيم

 ما هو سر قرمشه وطعم بطاطس المطاعم ؟


بطاطس,بطاطا,بطاطس مقرمشة,بطاطس محمرة,بطاطس مقلية,بطاطا مقلية,بطاطا مقلية مقرمشة,البطاطس المقلية,وصفات,بطاطس مقرمش,بطاطاس مقرمشة,اصابع البطاطس,بطاطا مقرمشة,بطاطس مقلي,بطاطس مقلي مقرمش,بطاطس مقرمشة فرسكس,البطاطس المقرمشة,بطاطس مقلية مقرمشة


سنتحدث اليوم في كل ما يخص طريقه عمل البطاطس المقليه المقرمشه بافضل طريقه لكي تحصل على نتيجه مضمونه ومجربه وسهله اولا سوف نفهم اهم الطرق التي يجب علينا اتباعها و يوجد طريقتين طريقه القرمشه فقط وطريقه القرمشه والطعم اللذيذ واللون الاصفر.

⏪مهم جدا اختيار نوع بطاطس خاصه بالتحمير وليس المستخدمه فى الطبخ العادى.

مكونات الطريقتين :-

كل ما سنحتاجه فى الطريقتين هو:-
1- بطاطس متقطعه قطع متساويه لكى يكون الشكل لائق 
2-دقيق
3- ملح 
4-كركم
5- زيت غزير
6-ماء مغلى 
7-نشا.
                   -----------------------------------------------
الطريقه الاولى :-
⏪ بعد تقشير البطاطس يتم غسلها جيدا، و نضع عليها القليل من الملح ونتركها لمده ربع ساعه فى المياه


⏪ الخطوه الثانيه نقوم بغلي كميه من الماء، ونضعها على البطاطس و نصبر حتى تبرد كميه الماء على البطاطس
(الخطوه دي بديله لخطوه قلي البطاطس في الزيت نصف قلى)

  بعد ذلك نصفي البطاطس جيدا من المياه، ونقوم بوضع البطاطس في الفريزر من ساعتين لثلاث ساعات، او نتركها لثاني يوم وذلك الافضل

⏪ ثم نخرج البطاطس من الفريزر، وتقلى فى زيت غزير وساخن مباشره بعد اخراجها من الفريزر

⏪ لا نقلب البطاطس كثيرا فى الزيت.

 بعد ذلك سوف نحصل على نتيجه جيده جدا ورائعه مثل المحلات.

 ولكى نسهل استخدام البطاطس بهذه الطريقه نضع كميه منها في اكياس في الفريزر وتكون جاهزه للاستخدام.

                   ------------------------------------------------


 ننتقل الان للطريقه الثانيه:-
⏪ بعد تقشير البطاطس نغسلها جيدا، ونضع عليها كميه من المياه وسنستخدم الملح والخل و نضع كميه البطاطس فتره في المياه بالملح والخل

⏪ بعد ذلك نحضر كميه من الدقيق ومعلقه نشا صغيرة و معلقه ملح صغيره  و معلقه كركم، لكي نجعل لون البطاطس يتحول للون الاصفر.
( يمكن استخدام بيكنج بودر ايضا مع المكونات)

 ⏪نصفي البطاطس جيدا من المياه، ونضعها فى الخليط المكون معا ونجعل كل البطاطس تغطى بالخليط ولانترك عليها زيادات من الخليط.

⏪ ثم نقوم بوضع البطاطس في المقلاه فى زيت غزير ولا نقلبها كثيرا.

⏪تصفى البطاطس جيدا من الزيت، وتقدم فى طبق التقديم.
------------------------------------------------

 اهم الملاحظات لكى نحصل على نتيجه مناسبه :-


⏪ الزيت يكون غزير
⏪ النار يكون هادئ
⏪ لا تقلب البطاطس كثيرا فى المقلاه حتى لا تتكسر
⏪لا نترك البطاطس كثيرا بدون ماء لكى لا يتغير لونها.


                                                        🔺 وبهذا نكون انتهيا دمتم بخير  🔺




معلومات
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع معلومه فى ثانيه .

جديد قسم : بطاطس محمرة، بطاطا مقلية مقرمشة، بطاطس مقلية مقرمشة

إرسال تعليق